Praktijk Mooibroek

Esther Mooibroek

Workshop: Grip op verzuim

Heeft verzuim grip en impact op jou en de organisatie waar je werkt?

Wil jij de rollen omdraaien en werkelijk grip op verzuim krijgen?

Uitval van een medewerker. Wat een impact. Heel pijnlijk en verwarrend voor de medewerker. En wat een cascade aan gevolgen binnen de organisatie. In feite wordt de hele organisatie door elkaar geschud. De talenten en het arbeidsvermogen van de werknemer vallen ineens weg.

De werkdrukbeleving voor de overige werknemers neemt toe. Wellicht komt er weerstand. Er vindt een nieuwe oriëntatie plaats. Hoe nu verder? De leidinggevende mist ineens een teamgenoot. Schrijf je een vacature uit? Is er een vervanger/invaller te vinden? Zo niet wat betekent dat voor het team?

De kosten van verzuim lopen op en drukken op de begroting. Kortom ziekteverzuim door stress, burn-out of andere psychische problemen zet druk op de hele organisatie.

Of je nu HR manager of leidinggevende bent, er komt dan ontzettend veel op jouw bord terecht.

Het fundament van een goed werkvermogen zoals te zien in het Huis van Werkvermogen, is de gezondheid van de werknemer. Een goed werkvermogen steunt op een goede lichamelijke en psychische gezondheid. Maar wat is dat dan?  Is de afwezigheid van een diagnose hier maatstaf? Waar ligt de grens tussen gezond en ongezond?

Samen met Rian Jonkers geef ik deze workshop. Op deze middag geven wij inzicht in de werkelijke reden van vastlopen en/of uitvallen van je medewerker.
Onderlinge verhoudingen op het werk of privégebeurtenissen als een echtscheiding of overlijden kunnen iemand uit balans brengen. Wij zullen je laten zien en laten ervaren dat de oorzaak van vastlopen niet van buiten komt maar van binnenuit.

Dit neem je mee uit onze workshop:

  • Inzicht waar strategie en gedrag vandaan komen in relatie tot verzuim
  • Inzicht in het speelveld van denken, doen en voelen
  • Beter zicht op de gevoelswereld
  • Uitval voorkomen is al een optie ruim voordat de eerste signalen zich aan zouden kunnen dienen

Door deze kennis begrijp je beter wat iemand nodig heeft om werkelijk van stress of burn-out te herstellen. En wat nog beter is: je kunt uitval veelal voorkomen, doordat je je medewerker in een ander licht kunt gaan zien.

Wil jij een tweede of derde burn-out van een werknemer voorkomen?

Wil jij de kraan die naar uitval en verzuim leidt echt dichtdraaien en niet meer hoeven dweilen?

Vrijdag 6 oktober, 13.30 – 16.00 uur, Breda