Praktijk Mooibroek + Praktijk Dael =

Praktijk Mooidael

Esther Mooibroek & Barry Dael

Over ons

Esther Mooibroek

Mijn naam is Esther Mooibroek. Ik ben moeder en woon in een samengesteld gezin met 4 pubers. Drie eigen en 1 bonus erbij gekregen.

Ik ben opgegroeid in het noorden van Groningen en heb in de stad Groningen de HBO studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan. Na mijn studie ben ik geëmigreerd naar Zuid Duitsland en heb daar een aantal jaren in de jeugd hulpverlening gewerkt. Tevens ben ik daar aan de studie gezin en relatie therapie aan de universiteit van Freiburg begonnen. In 2004 ben ik terug naar Nederland gekomen en heb nog een aantal jaren binnen diverse hulpverleningsinstellingen werkzaamheden verricht ( Jeugdzorg, Psychiatrie, dak en thuislozen zorg, gehandicapten zorg en justitie)

In 2009 ben ik uit de directe zorg gestapt en ben als accountmanager in de zorg gaan werken. Met mijn kennis en grote dosis enthousiasme haalde ik hier veel plezier uit, tot ik in 2013 thuis kwam te zitten met een burn-out. Om een lang verhaal kort te houden; mijn re- integratie verliep bagger, hier ontstond het idee om zelf als re-integratie coach aan de slag te gaan. Eerst ben ik toch maar oud en vertrouwd weer als accountmanager gaan werken, maar als je doet wat je deed, krijg je wat je had.  Sinds 2018 werk ik als re-integratie coach in loondienst.

In 2019 ontdekte ik Repairing Balance als methodiek en heb de opleiding gevolgd om hier zelf als gecertificeerd coach mee te mogen gaan werken. Gedurende de afgelopen periode heb ik samen met mijn partner Barry Dael het idee ontwikkeld om samen onder een naam; Praktijk Mooidael onze expertise aan te bieden als zelfstandige. Hij op het financiële gebied en de mediation en ik op het gebied van coaching bij Burn-out, spanning – angst – en stress klachten.

Barry Dael

Al ruim 20 jaar zit ik in de financiële dienstverlening. Ervaringen gemaakt bij diverse grootbanken en in diverse projecten. Kwaliteit voor mijn klanten heeft altijd bij mij voorop gestaan. Om deze kwaliteit te kunnen blijven bieden en ook waar te kunnen maken dat mijn klanten de aandacht krijgen die ze verdienen, rest het mij niet anders dan voor mijzelf te beginnen en dat te gaan doen waar ik blij van word.

Ik ben vader van 1 zoon en 3 bonuszonen. Naast de geweldige dynamiek in een samengesteld gezin help ik graag mensen verder om de juiste keuzes te maken voor hun hypotheek en overige financiële zaken.

Ik zie graag dat mensen hun dromen waar maken en haal er zelf voldoening uit dat ik hier een steentje in bij kan dragen. Te vaak heb ik gezien dat mensen foutieve keuzes hebben gemaakt door deels foutieve en of onvolledige adviezen. Daarvoor wil ik je behoeden. Ik ben toegankelijk en spreek heldere en duidelijke taal, waarmee ik je verder kan helpen.

In de loop der jaren heb ik ook vaak ervaren dat bij scheidingen in convenanten afspraken werden gemaakt, waarbij de afspraken met name omtrent de eigen woning in praktijk niet uitgevoerd konden worden. Geen maatwerk waarbij het achteraf niet mogelijk blijkt te zijn om de eigen woning te behouden. Dus noodgedwongen verkoop, kinderen die niet verder op kunnen groeien in hun eigen omgeving. Ellende die gespaart had kunnen blijven met de juiste afstemming tussen de hypotheekadviseur en de mediator. Dit is voor mij de drijfveer geweest om deze 2 werelden bij elkaar te brengen en ook waar te maken wat afgesproken wordt. Om mijn kennis op dit vlak te vergroten heb ik de opleiding tot register financieel echtscheidingsadviseur succesvol afgesloten. Met meer dan voldoende expertise en ook een eigen ervaring help ik graag mensen verder om tot een volledige afhandeling van de scheiding te komen, zonder open eindjes. Samen met mijn partner Esther brengen wij onze expertises in praktijk.