Praktijk Mooibroek

Esther Mooibroek

Intuïtieve coaching

 

Ik geloof dat alle antwoorden al in jou aanwezig zijn. Door de juiste vraagstelling, oefeningen, inzichten komen deze bij jou naar boven.

Je herkent het volgende vast wel: je zet voors en tegens op een rij. Slaapt er een paar nachten over en dan maak je een verstandelijke keuze. Dat is handig als je bijvoorbeeld een wasmachine wilt kopen, een computer of auto. Maar, wil je bijvoorbeeld weten wat je leven zin geeft? Dus los van al die opgelegde ‘moetjes’? Wat je werkelijke dromen en verlangens zijn? Of je leeft in lijn met je emotionele waarden? Naar je intuïtie leren luisteren helpt je daarbij. Ik als intuïtief coach kan je daarin begeleiden. Zorgen dat er weer balans komt tussen je ratio en intuïtie, zodat je innerlijk meer rust en blijheid ervaart.

Wat is intuïtief coachen? 

De insteek van intuïtieve coaching is je weer in contact te brengen met je intuïtie. Volgens intuïtief coachen zitten de antwoorden op vragen en dergelijke waarmee je worstelt in jezelf. Of het nu gaat om persoonlijke, professionele of andere strubbelingen. Van keuzestress, angsten, zingevingsvragen, balans vinden tussen werk en privé, je weer goed voelen over besluiten die je neemt. Ik begeleid je in het herstellen van het contact met je intuïtie. Helpt je dus opnieuw je gevoel ofwel je innerlijke stem te leren herkennen en ernaar te luisteren. En dat zonder overigens je verstand nu meteen uit te schakelen. Beiden kunnen immers goed naast elkaar functioneren. Door opnieuw op je intuïtie te leren vertrouwen ga je op een andere manier naar jezelf en bijvoorbeeld de obstakels die je keer op keer ondervindt kijken. Oftewel: je leert weer op je intuïtie af te gaan met als resultaat dat je je stukken fijner en lekkerder voelt. Energie hebt en flow ervaart in je leven. Om het contact met je onderbewuste te herstellen worden binnen intuïtief coachen zowel reguliere coaching technieken als meer oosterse behandelvormen gebruikt. Denk aan visualisaties, meditaties tot systemisch werken en familie opstellingen.

Waarom kiezen voor intuïtief coachen?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor intuïtieve coaching. Het kan zijn dat je kampt met overmatige stress of zelfs burn-outklachten hebt. Of misschien ben je overmatig angstig? Kamp je met depressieve gevoelens vanwege onverwerkt verlies? Ook kan het zijn dat je telkens dezelfde conflicten op je werk of in relaties ervaart. Misschien wens je meer uit je leven te halen, wil je beter omgaan met veranderingen, antwoorden vinden op levensvragen die je pad kruisen of mogelijk heb je behoefte aan andere perspectieven. Kortom, intuïtief coachen kan effectief zijn op allerlei gebieden. Of het nu gaat om je gezondheid, relaties, privéleven of met je werk te maken heeft.

Ik kom graag met je in contact en samen kijken we naar welke module aansluit op jouw vraag.